Grillad lax med hollandaisesås

Serverar: 4 portioner

Grillad laxfilé med pösig hollandaisesås är en klassisk kombination som tillfredsställer smaklökarna. 605 kcal/portion

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2 dl margarin
  • 1 msk finhackad slätbladig persilja
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Olja på sprejflaska
  • 4 laxfilébitar med skinn à ca 150 g
  • Instruktioner

    1. Mixa äggulor, 2 msk vatten och färskpressad citron i en mixer eller matberedare.
    2. Smält margarinet i en kastrull tills det börjar skumma men låt det inte brynas. Låt margarinet svalna cirka 1 minut.
    3. Låt mixern gå på högsta hastighet och häll ner margarinet i ägguleblandningen i en fin stråle. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och kajennpeppar. Ställ åt sidan.
    4. Hetta upp en teflongrillpanna och spreja lätt med olja. Salta och peppra laxen. Stek laxen i omgångar om nödvändigt, med skinnsidan neråt cirka 5 minuter. Vänd laxbitarna och stek ytterligare 5 minuter tills den är genomstekt.
    5. Servera laxen genast med hollandaisesåsen vid sidan av eller hälld över laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben