Grillad lax med limesmör och potatisknyten

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en enkel och mycket god rätt för underbara sommarkvällar och även för finbjudning.

Ingredienser

  • 4 laxbitar à 150 g
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 1 lime, saften
  • salt
  • Vitpeppar
  • Limesmör
  • 75 g smör eller margarin (Rumsvarmt)
  • 1 lime (Saft och rivna skalet)
  • 2 krm citronpeppar
  • Potatisknyten
  • 8 potatisar (Medelstora)
  • 0,5 dl gräslök
  • 0,5 dl dill
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Aluminiumfolie, 30x30 cm
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda alla ingredienserna till limesmöret och ställ kallt. 2. Skala och tärna potatisen. Fördela tärningarna mitt på foliearken. 3. Strö över salt, gräslök och dill. Klicka ut smör/margarin över detta. 4. Vik ihop folien till 4st ordentligt förslutna paket. 5. Låt dessa ligga på grillen eller i ugnen ca 25-30min. och bakas. 6. Pensla laxfilen med olja och ringla över limesaften. Krydda med salt och vitpeppar. 7. Grilla laxen ca 5-8 minuter beroende på storlek.
    2. Servera laxen med limesmöret, potatisknyten, haricots verts och sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    malisg 5 maj 2008

    Gud så gott detta var, uppskattades av hela min familj

    arn5205 26 april 2010

    Ett av de godaste laxrecept jag någonsin har ätit, min familj instämmer till hundra procent. Det är ett under av ett orakel! Arne

    MB-67 9 april 2011

    Hej! En tanke kan vara att göra potatisknyten av förkokta potatisar i små tärningar i smördegsknyten med lite västerbottenost i samt lite olja, salt och grovmalen peppar på. Detta lät gott får prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben