Grillad laxfjäril med räksås och potatisrosor

Underbar sås och god spritsad potatis med västerbottensost i.

Ingredienser

  • 2 laxfjärilar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Räksås
  • 250 g räkor
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk fint skuren dill
  • Salt
  • Peppar
  • Potatisrosor
  • 400 g mjölig potatis
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk smör
  • 1 äggula
  • 1 dl riven västerbottensost
  • Servera med
  • 125 g haricots verts
  • Citronskiva
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen till potatisrosorna. Pressa den i en skål och blanda med mjölk, mjukt smör och äggula. Blanda ner osten. Spritsa rosor på en plåt med bakplåtspapper. Så här långt kan du förbereda.
    2. Skala räkorna och hacka dem grovt. Spara ev några att garnera med. Blanda räkorna med sweet chilisås, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Gratinera potatisrosorna i mitten av ugnen, ca 10 minuter i 225 grader.
    3. Salta och peppra laxfjärilarna och grilla dem i en grillpanna, 3–4 minuter per sida. Servera med citronskiva och hackad dill, potatisrosor, räksås och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben