Grillad makrill med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Italienska smaker är verkligen gott till makrillen. Med färskpotatis och sparris blir potatissalladen somrig.

Ingredienser

  • Ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska)
  • 1 knippe sparris
  • 800 g delikatess- eller färskpotatis
  • 1 citron
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • ½ burk pesto (à 185 g)
  • 70-80 g parmesanost (ca 1½ dl riven)
  • ½-1 påse ruccola (ca 70 g)
  • 1 citron (i klyftor till servering)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina ev fisken enl anvisning på förpackningen.
    2. Skär bort de nedersta 2 cm av sparrisen. Dela sparrisarna i tre delar.
    3. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. När 3 minuter återstår av koktiden, lägg i sparrisen och låt koka klart. Dela potatisen i kvartar.
    4. Skölj citronen och riv det yttersta skalet. Halvera och pressa ut juicen. Blanda det med 1 dl vatten, buljongtärningen, oljan, 2 krm salt och 1 krm peppar i en kastrull. Koka upp.
    5. Häll dressingen över den varma potatisen och sparrisen. Låt dra en stund.
    6. Bre ca 2 tsk pesto på varje fiskfilé, salta och peppra. Vik ihop med skinnsidan ut och stek eller grilla ca 5 min per sida.
    7. Riv parmesan och hacka ruccola. Blanda ner detta i potatissalladen och servera till fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ida78 18 maj 2009

    Väldigt god kombination! Gott med peston till makrill. Jag gjorde potatissalladen med vanlig potatis, det gick bra, men det är nog ännu godare med färsk potatis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben