Grillad marinerad tonfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Läckert med en god potatis eller primörsallad.

Ingredienser

  • 4 tonfiskfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1/4 tsk vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop olivolja, sojasås, farinsocker och vitlökspulver i en liten skål. Häll över allt i en återförslutningsbar plastpåse.
    2. Skölj tonfiskfiléerna under kallt rinnande vatten och klappa torra med rena pappershanddukar.
    3. Lägg tonfisken i påsen med marinaden och se till att de täcks runt om. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur påsen innan du försluter den.
    4. Stoppa in påsen med fisken i kylen och marinera i ca 15 minuter. Vill du ha mer smak av marinaden så kan du marinera den ända upp till 4 timmar. Men i alla fall i minst 15 minuter för att smakerna ska tränga in.
    5. När du grillar är det enklast med ett fiskspjäll, men hur du nu gör så pensla underlaget med olja. Grilla 4 - 6 minuter på varje sida. Fisken är färdig när du kan flaga den med en gaffel. Vill du ha en lite rå kärna i mitten, grilla kortare tid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben