Grillad polenta, bön- och paprikasallad och tomataioli

Serverar: 4 portioner

En enkel rätt som du kan servera som den är eller till en grillad kyckling eller quornfilé.

Ingredienser

  • 2 dl polenta
  • 9 dl grönsaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 2 citroner
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bön- och paprikasallad
  • 3 röda paprikor
  • 2 dl borlottibönor
  • 2 dl bondbönor
  • 4 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomataioli
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl soltorkade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tomataioli: Finhacka vitlöken och de soltorkade tomaterna, blanda med de övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
    2. Polenta: Koka upp buljongen, häll i polentan och finhackad vitlök och koka ca 7 minuter under omrörning. Tillsätt det rivna citronskalet mot slutet. Häll därefter upp polentan i en form och låt svalna.
    3. Bön- och paprikasallad: Kärna ur paprikorna och dela varje paprika i 4 bitar. Pensla bitarna med olivolja och stek dem. Förväll bondbönorna, skär salladslökarna i 2 cm stora bitar. Blanda paprika och bönor med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär skivor av polentan och grilla i en grillstekpanna eller över grillen. Servera med bön- och paprikasalladen och tomataioli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben