Grillad rimmad lax med varm gurk- och bönsallad

Serverar: 4 portioner

Här behövs varken potatis, ris eller pasta som tillbehör. Den varma gurk- och bönsalladen räcker. Laxen rimmas medan den tinar.

Ingredienser

  • 4 styckfrysta laxbitar à 125 g
  • ½ dl salt
  • Gurksallad
  • 2 slanggurkor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk pressad lime
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 burkar vita bönor
  • 1 dl dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Gnid in de frysta laxbitarna med salt och ställ i rumstemperatur cirka 1 timma före tillagning.
    2. Gurksalladen: Skala gurkorna och dela dem på mitten. Dela varje bit på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär i tunna skivor på längden. Blanda senap, olja, limesaft, honung, salt och svartpeppar i en kastrull. Vänd ner gurkan och de sköljda och avrunna bönorna. Värm försiktigt. Vnd ner dillen vid servering.
    3. Skölj av och torka laxbitarna. Pensla med olja och grilla i en het grillpanna. Servera med gurk- och bönsalladen och skivad lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben