Grillad röding med sparris- och zucchinisallad

Serverar: 4 portioner

Grillad röding med wokgrillade grönsaker smaksatta med en fräsch sojavinägrett blir en perfekt grillmiddag en härlig kväll.

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer med skinn, ca 600 g
  • 2 knippen grön sparris, á 250 g
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 1 dl grovhackad persilja
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sojavinägrett
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Börja med vinägretten. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser i en burk med lock. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Sätt på locket och skaka burken tills det tjocknar.
    2. Bryt eventuellt av den nedre torra delen på sparrisen. Skär varje sparris i 2-3 bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Blanda grönsaker och lök med ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Grilla grönsakerna i en grillwok/-panna på hög värme tills de mjuknar något och får färg, ca 5 minuter. Blanda grönsakerna med vinägrett och grovhackad persilja i en skål.
    4. Pensla fisken med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar runt om. Grilla fisken på hög värme ca 3 minuter på skinnsidan. Rör den inte förrän den är klar så fastnar inte skinnet.
    5. Servera rödingen med den ljumna salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben