Grillad sparris med räkspett med avokadokräm

Serverar: 6 portioner

Gott till drinken.... Lägg upp avokadokrämen i glas. Stick ner sparris och räkspett.

Ingredienser

  • 500 g räkor, med skal
  • 500 g sparris, färsk grön
  • 2 msk olivolja
  • Träspett
  • Avokadokräm
  • 2 avokadofrukter, mogna
  • ½ msk lime, pressad
  • ½ spansk peppar, finhackad, röd
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • 1 brytbröd
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och trä dem på spett.
    2. Avokadokrämen: Dela, kärna ur och blanda avokadoköttet med limesaft. Mosa samman med gaffel eller stavmixer. Blanda ner peppar och crème fraiche. Smaka av med salt.
    3. Pensla sparris och räkspett med olivolja. Grilla sparrisen några minuter. Den ska fortfarande vara ”al dente”. Fortsätt att grilla räkspetten mycket hastigt.
    4. Fördela avokadokrämen i sex glas. Stick ner sparrisen och räkspett.
    5. Servera med brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben