Grillad sparrissallad med färsk parmesan

Serverar: 4 portioner

Om du ändå grillar kött så passa på att prova denna jättegoda sallad som tillbehör till köttet.

Ingredienser

  • 24 sparrisar
  • Olja att pensla med
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 175 g ruccola
  • ½ kruka färsk basilika
  • 75 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skär bort de träiga ändarna från sparrisarna. Pensla de m med olja och lägg dem på grillgaller, grilla dem på medelvärme i 2-3 minuter tills de fått grillränder. Vänd dem 1 gång. Ställ åt sidan för att svalna, dela dem sedan i bitar.
    2. Vispa samman olja, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda ihop ruccola, basilika och sparrisbitar.
    3. Strax innan servering droppar man balsamvinägerdressingen över och garnerar med hyvlad parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben