Grillad tonfisk med buffelmozzarella och marinerad rödlök

Serverar: 6 portioner

Gör som italienarna vid måltiden: ha lika nära till pepparkvarnen som till olivoljeflaskan. Båda är smakförhöjare och var och en kan bestämma hur mycket eller hur lite man vill använda.

Ingredienser

  • 6 bitar tonfisk (à 50 g)
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Olivolja
  • 2 pkt mozzarella, helst av buffelmjölk (à 125 g)
  • Marinerad rödlök
  • 3 msk hallonvinäger
  • 1 msk soja
  • 6 msk olja
  • 1 rödlök (100 g)
  • Tillbehör
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Rör ihop marinaden. Skala skiva och lägg rödlöken i en kastrull tillsammans med hälften av marinaden och låt löken bli mjuk utan att brännas. Låt svalna. Tillsätt marinaden och ställ svalt i minst 1 timme.
    2. Saltra, peppra och pensla tonfiskbitarna med olja. Grilla snabbt på båda sidor. Servera med bitar av mozzarella, rödlök med marinad och färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben