Grillad tonfisk med wasabi

Serverar: 4 portioner

Fint och festligt!

Ingredienser

  • 600 g färsk tonfisk
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Mos
  • 0,8 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 20 g wasabipasta
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • Wasabipasta
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen tills den blir mjuk. Värm mjölken i en kastrull.
    2. Salta och peppra tonfisken. Lägg den i en het grillpanna cirka 5 minuter. Vänd efter halva tiden.
    3. Kärna ur paprikan och skär den i 4 delar. Grilla i grillpanna tills den får fin färg.
    4. Koka sparrisen i 3 minuter. Grilla sedan i grillpanna.
    5. Mosa potatisen med mjölken och smöret. Blanda ner wasabi lite i taget och smaka av ofta, wasabin är mycket stark.
    6. Värm grädde i en kastrull. Smaka av med wasabi. Red med majsstärkelse till en lagom konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben