Grillad tunnbrödsklämma fylld med mandelpotatis, tryffel, pepparrot och grillade grönsaker.

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 200 g rökt bäver, rådjur eller hjort
  • 8 stora mjuka tunnbröd
  • 400 g mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 1 dl potatisvatten
  • salt
  • peppar
  • muskot
  • 1-2 msk tryffelolja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 10 salladslök
  • 1 bit hel pepparot
  • persilja
  • basilika
  • Vitlöksklyfta
  • (salt och nymald peppar)
  • Instruktioner

    1. Koka en härlig potatispure på mandelpotatis och spar lite av kokvattnet som tillsammans med smör blir ett härligt mos. Smaksätt med vitlök, tryffelolja, riven pepparot och riven parmesan.
    2. Grilla salladslök och paprika under tiden på öppen eld eller grill, bygg nu en klämma av ett bröd potatispure, grillade grönsaker och rökt kött. Toppa med mer riven parmesan och färska örter på med andra brödet och grilla snabbt.
    3. Njut med en öl runt lägerelden

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben