Grillad whiskymarinerad fläskfile

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god marinad som ger en viss rökighet till fläskfilen och en mustig smak.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfile
  • 1 dl single malt whisky (islay)
  • 2 msk mango chutney
  • ½ dl grillolja
  • 2 dl mörk öl
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk örtsalt
  • Instruktioner

    Putsa fläskfilen och skär den i 2-3 cm stora skivor. Rör ihop whisky, mango chutney, grillolja, vitlök, salt och peppar i en rostfri bunke. Tillsätt till sist öl under vispning. Lägg i köttbitarna och rör om så att allt kött kommer i kontakt med marinaden. Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylen 4-6 timmar. När marineringen är färdig, häll köttbitarna i ett durkslag och låt marinaden rinna av. Grilla över träkol, pensla köttbitarna med grillolja under grillningen. Servera omedelbart, gärna tillsammans med klyftpotatis och coleslaw.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kristofer 25 juli 2009

    det var en kanon rätt på herrmiddagen men det blev mer whisky en så. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben