Grillade kycklinglår och rostad chilikösbärspotatis i kryddig yoghurt

Serverar: 4 portioner

Denna rätt är inspirerad av det indiska köket, där kycklingen har en självklar plats och potatisen förekommer i kryddstark dräkt.

Ingredienser

  • 1,2 kilo kycklinglår (8-10 st)
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk Chicken tikka mix (Santa Maria)
  • Potatis
  • 800 g små potatisar gärna kösbärspotatis
  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • ½ vitlök
  • Yoghurtsås
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl matyoghurt (8-10 %)
  • Tillbehör
  • Färsk koriander
  • 1 msk finrivet citronskal
  • Flingsalt
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär bort det mesta av skinnet från kycklinglåren. Marinera låren i en blandning av olja och kryddmix, minst 30 min.
    2. Sätt ugnen 225 grader. Tvätta och borsta potatisen. Dela större exemplar. Skala löken och skär den i klyftor. Blanda potatis, lök, rapsolja och salt på plåt. Skala vitlöken och fördela klyftorna över potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
    3. Yoghurtsås: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Låt den fräsa i rapsolja tillsammans med ingefära, spiskummin, koriander och gurkmeja, ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda kryddor och yoghurt.
    4. Ta ut plåten med potatis och slå bort eventuell överflödig olja. Låt svalna något. Blanda potatis, lök och kryddyghurt.
    5. Ugnstek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min. Sätt gärna ugnen på grill mot slutet, så att kycklingen blir knaprig på ytan.
    6. Servera potatisen ljummen till de grillade kycklinglåren. Strö över färsk koriander, citronskal och några korn flingsalt. Servera citronklyftor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben