Grillade kycklingspett

Serverar: 4 portioner

Den här möra kycklingen är glaserad med en underbar god marinad som består av bl.a. lök, ingefära, chili och citron.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst à 125 g eller 4 kycklingfiléer
  • 8 stora vårlökar
  • 16 körsbärstomater
  • Marinad
  • 4 shalottenlökar
  • 2½ cm färsk ingefära
  • 2 gröna chilifrukter
  • Saften av en citron
  • 1/4 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk hackad persilja eller oregano
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 2½ cm stora kuber. Lägg kycklingbitarna i en skål. Skala och hacka shalottenlöken fint. Skala ingefäran och hacka den fint. Hacka chilifrukterna fint. Häll saften från citronen över kycklingen.
    2. Värm upp oljan i en stekpanna och bryn shalottenlök, vitlök, ingefära och chilifrukt på medelvärme tills löken är mjuk. Ta bort från värmen och blanda ner tomatpuré och hackad persilja eller oregano. Låt svalna.
    3. Häll marinaden över kycklingbitarna och blanda väl. Täck över och marinera i kylen i minst två timmar. Skala av det yttersta laget på vårlöken och skär den i 2 cm tjocka bitar. Låt bitarna vara så långa att både det vita och det gröna på löken kommer med. Skölj tomaterna i kallt vatten och låt dem rinna av.
    4. Sätt grillen på hög värme. Lägg en bit aluminiumfolie på grillens galler. Varva kycklingbitar, lök och tomater på spetten.
    5. Grilla spetten i 10-12 minuter. Vänd dem ofta och pensla dem med den överblivna marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben