Den här möra kycklingen är glaserad med en underbar god marinad som består av bl.a. lök, ingefära, chili och citron.
Ingredienser
4 kycklingbröst à 125 g eller 4 kycklingfiléer
8 stora vårlökar
16 körsbärstomater
Marinad
4 shalottenlökar
2½ cm färsk ingefära
2 gröna chilifrukter
Saften av en citron
1/4 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja eller oregano
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i 2½ cm stora kuber. Lägg kycklingbitarna i en skål. Skala och hacka shalottenlöken fint. Skala ingefäran och hacka den fint. Hacka chilifrukterna fint. Häll saften från citronen över kycklingen.
- Värm upp oljan i en stekpanna och bryn shalottenlök, vitlök, ingefära och chilifrukt på medelvärme tills löken är mjuk. Ta bort från värmen och blanda ner tomatpuré och hackad persilja eller oregano. Låt svalna.
- Häll marinaden över kycklingbitarna och blanda väl. Täck över och marinera i kylen i minst två timmar. Skala av det yttersta laget på vårlöken och skär den i 2 cm tjocka bitar. Låt bitarna vara så långa att både det vita och det gröna på löken kommer med. Skölj tomaterna i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Sätt grillen på hög värme. Lägg en bit aluminiumfolie på grillens galler. Varva kycklingbitar, lök och tomater på spetten.
- Grilla spetten i 10-12 minuter. Vänd dem ofta och pensla dem med den överblivna marinaden.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...