Grillat lammrack med vitlökscreme och rostade färskpotatisar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett god rätt på lamm

Ingredienser

  • 4 st lammrack ( ytterfilé på ben)
  • 1 st hel vitlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • 0,6 kg tvättad färskpotatis
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Putsa lammracken och gnid in med vitlök, salt och peppar. Rosta resten av vitlöksklyftorna i ugn och mixa med lite olivolja. Tillsätt crème fraiche och dijonesenap, smaka av med salt och peppar. Klyv färskpotatisarna på mitten och vänd runt i olivolja. Salta och peppra. Lägg dessa med snittsidan upp i en ugnsfast form och rosta i 200 grader i ugn ca 25 minuter. Grilla lammracken på grill försiktigt runt om. De ska vara rosa inuti. Tranchera upp och ät genast med vitlökscremen och potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben