Grillat laxspett med lime och honungssås

Serverar: 4 portioner

2033 kJ, 486 kcal -26,5 g protein -15,5 g fett - 60 g kolhydrater -3,5 g fibrer Hoi Sin sås finns att köpa i de flesta stora matbutiker, i det asiatiska sortimentet, t ex av märken som "Blue Dragon" eller "Mrs Chen"

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 2 msk Hoi Sin sås
  • 4 spett
  • Sesamfrön
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Skal av 1 lime
  • 1-2 tsk flytande honung
  • Pressad limesaft
  • Salt och vitpeppar
  • Grönsaker
  • 1 bit rättika, ca 250 g
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 gurka, ca 200 g
  • ½ dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk ättika 12%
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i kuber. Trä upp laxkuberna på spett. Pensla laxen med Hoi Sin såsen. Låt ligga och dra ca 1 timme. Blanda matlagningsyoghurt med limeskal och honung. Smaka av med pressad limesaft, salt och vitpeppar. Skala rättikan och morötterna. Ansa och skölj purjolöken väl. Strimla alla grönsakerna fint, som till tunna tändstickor. Koka upp vattnet och socker. Tillsätt ättika och låt svalna. Häll dressingen på grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
    2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Grilla spetten tills laxköttet blir ljusrosa (i ugn på 225ºC tar det ca 10 minuter, beroende på hur stora kuber ni har skurit.) Servera laxspetten med ris, sås och grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben