Grillat laxspett med lime och honungssås
2033 kJ, 486 kcal -26,5 g protein -15,5 g fett -
60 g kolhydrater -3,5 g fibrer
Hoi Sin sås finns att köpa i de flesta stora matbutiker, i det asiatiska sortimentet, t ex av märken som "Blue Dragon" eller "Mrs Chen"
Ingredienser
400 g laxfilé
2 msk Hoi Sin sås
4 spett
Sesamfrön
2 dl naturell yoghurt
Skal av 1 lime
1-2 tsk flytande honung
Pressad limesaft
Salt och vitpeppar
Grönsaker
1 bit rättika, ca 250 g
2 morötter
1 liten purjolök
1 gurka, ca 200 g
½ dl vatten
1 msk strösocker
½ msk ättika 12%
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skär laxfilén i kuber. Trä upp laxkuberna på spett. Pensla laxen med Hoi Sin såsen. Låt ligga och dra ca 1 timme.
Blanda matlagningsyoghurt med limeskal och honung. Smaka av med pressad limesaft, salt och vitpeppar.
Skala rättikan och morötterna. Ansa och skölj purjolöken väl. Strimla alla grönsakerna fint, som till tunna tändstickor. Koka upp vattnet och socker. Tillsätt ättika och låt svalna. Häll dressingen på grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Grilla spetten tills laxköttet blir ljusrosa (i ugn på 225ºC tar det ca 10 minuter, beroende på hur stora kuber ni har skurit.)
Servera laxspetten med ris, sås och grönsakerna.
Liknande recept
Kommentarer (0)