Grillat tunnbröd med lax och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Såklart godast med riktigt norrländskt tunnbröd. Ta av folien och avnjut medan brödet är varmt. Brödet kan med fördel skivas i mindre portionsbitar med en sågtandad kniv.

Ingredienser

  • 4 tunnbröd eller vetetortillabröd
  • 6 skivor kallrökt lax
  • 200 g philadelphiaost
  • 1½ msk riven pepparrot
  • ½ dl finshackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i små tärningar.
    2. Blanda philadelphiaost med pepparrot, dill och gräslök och vänd ner laxen. Krydda med citronsaft, socker och peppar.
    3. Fördela laxröran på tunnbröden. Bred ut laxröran över hela tunnbrödet och rulla ihop till en tät rulle. Slå in rullen i aluminiumfolie, som en smällkaramell, och snurra ändarna. Så här långt kan rätten förberedas.
    4. Lägg bröden på grillen, med folien kvar, och grilla ca 1 minut runt om på alla sidor.
    5. OBS! Sätt gallret en bit från glöden, så att brödet inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben