Grillbaguetter till lunchen

Serverar: 3 portioner

Finns det något godare än ugnsfärska grillbaguetter? Mjuka och varma på insidan och knapriga på den gyllene utsidan. Bred ett lager smör som sakta smälter och avnjut tillsammans med en härlig sallad på årets skönaste sommarlunch.

Ingredienser

  • 15 g färsk jäst (15 g motsvarar 1 msk)
  • 5 dl kallt vatten
  • ca 12 dl vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)
  • 1 msk olivolja (+ extra till bunken)
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke tillhörande en hushållsmaskin. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner nästan allt mjöl och arbeta degen ca 10 minuter. Tillsätt olivoljan och saltet och arbeta degen ytterligare ca 2 minuter. Smörj en bunke med lite olivolja. Häll ner degen och vänd runt. Strö lite mjöl på degen och täck med plastfolie eller bakduk. Låt den jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250°C och sätt in en plåt i ugnen. Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och stjälp upp degen. Dela degen i 3 delar utan att arbeta den. Dra ut varje del till en längd 35-40 cm lång, lägg dem på en plåt eller skärbräda med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Snitta ev. degen med en vass kniv. Ta ut den heta plåten från ugnen och dra försiktigt över bakplåtspappret på den. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben