Grillsallad à la Queenie

Serverar: 4-6 portioner

Den här salladen gör jag oftast när vi grillar. Tycker den är godare än cole slaw, helt klart! Nu har jag inte de exakta ingredienserna, jag brukar blanda ihop och smaka av. Salladen bör även göras dagen innan så att den drar ihop sig riktigt.

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud, strimlat
  • Ca 4 stora morötter, strimlade
  • Dijonsenap
  • 2-3 dl crème fraiche
  • Sirap
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att strimla vitkålen och morötterna och lägg i en stor salladsskål.
    2. Blanda ihop dressingen, crème fraiche, dijonsenap, sirap och cayennepeppar, smaka av för att se hur mkt senap och sirap du vill ha i. Dutta sen i cayennepeppar och smaka av igen. Smaken ska vara ganska stark. Blanda i dressingen bland grönsakerna, den ska kännas ganska "slafsig och blöt", ibland krävs det att man gör en halv sats dressing till.
    3. Rör runt i skålen och ställ in i kylen i cirka ett dygn.
    4. Riktigt mumsigt. Passar ju även till annat, behöver inte vara till grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben