Grillspett

Serverar: 8-10 portioner

Hitta detta recept på arla.se, har ej hunnit prova än så jag vet ej hur det smakar men ser fram emot att göra det.

Ingredienser

  • 24-30 minispett
  • 1500 g entrecôte eller biff
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 dl teriyakisås
  • 2-3 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl sesamfrö
  • 24-30 små träspett
  • Sås
  • 6 dl matyoghurt
  • rivet skal och saft av 1 1/2 lime
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk salt
  • Instruktioner

    Skär köttet i små bitar. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar. Blötlägg träspetten ca 15 min. Trä upp köttet och strö över sesamfrö. Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida. Blanda såsen och servera till spetten med sallad och lökringar

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vedspis 13 juni 2008

    Jätte goda, jag använde kycklingfile, super gott!!!

    vedspis 13 juni 2008

    Jätte goda, jag använde kycklingfile, super gott!!!

    Relaterade Artiklar

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Grillspett!
    Grillfest i helgen? Här kommer förslag på olika grillspett, men det al...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben