Grillspett med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Det här är drömmen för alla jordnötsälskare och för alla som tycker om thailändsk mat. Spetten blir allra godast om du gör dem på grillen.

Ingredienser

  • 500 - 600 g benfritt fläskkött av t . ex . skinka eller bog
  • 1 msk olja
  • 2 msk soja
  • 2 msk sherry eller portvin
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • Några stänk tabasco eller kajennpeppar
  • 2 gröna paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 2 majskolvar
  • Sås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • ½ krm kajennpeppar
  • ½ dl finhackade , saltade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Skär fläskköttet i kuber, ca 2x2 cm stora. Lägg bitarna i en skål och häll på olja, soja och sherry. Pressa ner vitlök och stänk över tagbasco. Rör om väl och låt stå övertäckt på kall plats i minst en timma.
    2. Dela paprikorna på längden, kärna ur dem och skär dem i bitar. Dela majskolvarna i ca 2 cm tjocka skivor.
    3. Varva grönsaker och kött på långa spett av trä eller metall och grilla dem över fin glöd. Pensla med avrunnen marinad och vänd spetten allteftersom de får fin färg runt om. Beräkna ca 12 minuters grilltid.
    4. Blanda jordnötssmör, vatten, socker, salt och kajennpeppar. Strö i jordnötshacket och värm röran under omrörning tills såsen är het. Servera spetten direkt från grillen med såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben