Grillspett med karré och coleslaw

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Kryddiga grillspett. Serveras med coleslaw och kall gräddfilsås.

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré
  • Marinad
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl konc äppeljuice
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilliflingor
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • Coleslaw
  • 3 morötter
  • 2 salladslökar i slantar
  • 1 liter finstrimlad spetskål eller vitkål
  • 3/4 dl majonnäs
  • 3/4 dl crème fraiche
  • Sås
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Marinad: rör ihop ingredienserna . Skär köttet i 2 x 2 cm stora tärningar. Lägg de i marinaden i ca 2 tim
    2. Coleslaw: skala och strimla morötterna, slanta salladslök. Blanda detta med resterande ingredienserna och smaka av med salt och peppar
    3. Sås: Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar
    4. Trä upp köttet på spett och grilla på medelstark värme i 15 min. Vänd spetten under tiden.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben