Grön ärtpuré med ägg- och skinkhack

Serverar: 4 portioner

Grönt är skönt sägs det men här är grönt gott.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 6 dl gröna ärter
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 tsk ljus maizenaredning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 100 g rökt skinka
  • Hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta löken. Koka löken med ärtorna i buljongen ca 5 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer, blanda i crème fraiche. Låt soppan koka upp igen, red av med maizenaredning. Salta och peppra.
    2. Hacka ägg och skinka och lägg hacket i soppan och strö över gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben