Grön ärtsoppa med sherry

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En verkligt festfin soppa med underbara smaker!

Ingredienser

  • 500 g frysta gröna ärter
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk torkad dragon
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 brk créme fraiche
  • 1-2 msk sherry
  • Färska dragonkvistar
  • Instruktioner

    1. Småkoka ärterna i 2 dl vatten 4-5 minuter tills de mjuknar. Krossa dragonen fint i mortel. Kör ärter, kokvattnet och dragon i matberedare till en slät puré, det tar någon minut.
    2. Koka under tiden upp vatten med buljongtärningar. Tillsätt ärtpurén, salt och vitpeppar. Låt småputtra 1-2 minuter.
    3. Rör ned créme fraichen, men spara ½ dl till dekoration. Ge soppan ett snabbt uppkok.
    4. Rör i sherryn och servera omedelbart med en klick créme fraiche och ev. några blad färsk dragon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben