Grön currypasta

Serverar: 6 portioner

Hemlagad currypasta som kan förvaras en längre tid i kylskåp(för att undvika missfärgning täck pastan med olja), går även bra att frysa.

Ingredienser

  • 10 färska små gröna chilfrukter
  • 2 msk citrongräs
  • 1 tsk korianderrot
  • 1 msk schalottenlök
  • 1 msk vitlök
  • 1 tsk galangal
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk spiskummin
  • 7 st vitpepparkorn
  • 1 tsk räkpasta
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Hacka de gröna chilifrukterna. Finhacka citrongräs, korianderrot, schalottenlök, vitlök och galangal.
    2. Torrstek alla ingredienser, utom salt och räkpasta. Blanda samtliga ingredienser och stöt massan i mortel. En liten mixer eller matberedare kan användas istället för mortel. Tillsätt i så fall lite olja för att underlätta proceduren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben