Grön fetasallad

Tid: 20 minuter

En dressing med den fruktbara blandningen av olivolja och jordnötsolja förhöjer denna sallad som passar utmärkt som tillbehör till en lammstek eller som en av många bufférätter till påsk.

Ingredienser

  • cirka 200 g späd mangold eller färsk spenat
  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 1 stjälk blekselleri
  • 200 g fetaost gjord på fårmjölk
  • Dressing
  • 1 tsk havsalt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 msk färsk koriander, finhackad (alt.persilja)
  • 1 msk jordnötsolja
  • 3 msk olivolja, extra virgin
  • Instruktioner

    1. 1. Om mangolden (eller spenaten) behöver sköljas, se till att få bladen torra (genom att torka dem i en handduk eller skaka dem i en salladsslunga) och blanda sedan i en skål.
    2. 2. Skala, dela, kärna ur och tunnskiva gurkan. Finhacka paprikan. Skär selleristjälken i tunna skivor. Skär fetaosten i små tärningar. Lägg ner alltsammans i skålen. Blanda noggrannt.
    3. 3. Gör i ordning dressingen i skål bredvid. Smula ner saltet i den lilla skålen, peppra och häll på vinäger. Tillsätt koriander och vispa sedan ner oljorna så att dressingen håller ihop (man kan använda en mixer). Häll dressingen över salladen och blanda runt. Servera på en gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben