Honungsglaserad fläskfilé med spenat och fetasallad

Perfekt rätt till stort kalas. Du kan enkelt flerdubbla receptet. Salladen med fetaost blir pricken över i:et.

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rosmarinkvistar till dekoration
  • Honungsglaze
  • 1 dl honung
  • 1 msk soja
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk hackad rosmarin
  • Spenat och fetasallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 70 g bladspenat
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 150 g fetaost
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn filén runt om så den får färg. Salta och peppra. Lägg över i en smord ugnsform och stick en stektermometer i den tjockaste delen. Stek till 60 grader i ugnen.
    2. Vispa ihop glazen. Pensla köttet med den och häll resten över. Lägg på folie och låt köttet steka klart till 65-68 grader. Låt köttet vila i folie i 1 0 min innan du skär upp det i skivor.
    3. Lägg bitarna på ett fint fat, salta och peppra väl. Droppa över lite olivolja, dekorera med några rosmarinkvistar.
    4. Sallad: Vispa ihop 2 msk olivolja och vinäger och blanda med spenaten. Låt löken mjukna i 2 msk i olja en panna. Låt den svalna en aning innan du blandar med spenaten.
    5. Smula i fetaosten och toppa med pinjenötter. Strö över flingsalt och vrid över svartpeppar från kvarn. Rosmarin: Underbar krydda till fläskfilé och även fetaost. Rosmarin bi behåller sin friska och lite bittersöta doft även som torkad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben