Fetasallad med chilimarinerad färskpotatis

Serverar: 4 portioner

En god sommarrätt.

Ingredienser

  • 400 g varm färskpotatis
  • Chilimarinad
  • 1 färsk chilifrukt
  • Rivet skal från 1 citron
  • ½ tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Fetasallad
  • 1-2 päron
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 färsk gul lök
  • 5 dl blandad sallad
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva chilifrukten. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Vänd varsamt ner de nykokta varma potatisarna.
    2. Klyfta päronen. Skär bleksellerin och löken i tunna skivor. Lägg salladen i en bunke och tillsätt övriga ingredienser till fetasalladen. Salta och peppra.
    3. Lägg upp på fat. Fördela potatisen ovanpå. Servera till grillat kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben