Grön kräftpaj

Serverar: 6-8 portioner

Gott och nyttigt...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 350 g skalade kräftstjärtar
  • 250 g bladspenat
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • 1 tsk riven muskot
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Lägg degen i en plastpåse och låt vila minst 30 minuter i kylskåp.
    3. Tryck ut degen i en vid form av ugnssäkert glas eller porslin så att den täcker formens botten och kanter.
    4. Låt pajskalet vila svalt cirka 15 min. Degen håller då formen bättre vid gräddningen.
    5. Nagga bottenplattan med en gaffel.
    6. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter i mitten av ugnen vid 200°.
    7. Fördela kräftstjärtarna jämnt över bottnen av pajskalet.
    8. Lägg övriga ingredienser till fyllningen i en skål och mixa med stavmixer tills du får en jämn smet och all spenat är finfördelad.
    9. Häll smeten över kräftstjärtarna i pajskalet.
    10. Grädda i mitten av ugnen vid 200° i cirka 35 minuter.
    11. Låt svalna något i formen. Serveras ljummen med en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben