Grön kräftpaj
Serverar:
6-8 portioner
Gott och nyttigt...
Ingredienser
Pajdeg
3 ½ dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
350 g skalade kräftstjärtar
250 g bladspenat
2 dl grädde
3 ägg
1 tsk riven muskot
½ tsk vitpeppar
½ tsk salt
Instruktioner
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila minst 30 minuter i kylskåp.
Tryck ut degen i en vid form av ugnssäkert glas eller porslin så att den täcker formens botten och kanter.
Låt pajskalet vila svalt cirka 15 min. Degen håller då formen bättre vid gräddningen.
Nagga bottenplattan med en gaffel.
Förgrädda pajskalet 10-15 minuter i mitten av ugnen vid 200°.
Fördela kräftstjärtarna jämnt över bottnen av pajskalet.
Lägg övriga ingredienser till fyllningen i en skål och mixa med stavmixer tills du får en jämn smet och all spenat är finfördelad.
Häll smeten över kräftstjärtarna i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen vid 200° i cirka 35 minuter.
Låt svalna något i formen. Serveras ljummen med en klick crème fraiche.
Liknande recept
Familjens kräftpaj
5
6
Kräftpaj med hummersmak
5
15
2
Västerbottenostpaj
4.8
6-8
9
Kräftpaj
6-8
3
Ljuvlig kräftpaj
5
1 h 15 min
8
Ljuvlig kräftpaj
Kräftpaj med saffran
5
4-6
Kantarell -& Kräftpaj
5
12
1
Små kantarell- och kräftpajer
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!