Kräftpaj

Serverar: 6-8 portioner

Så god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk dill, torkad
  • 125 g smör
  • 2 msk snaps eller vatten
  • Fyllning
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g kräftstjärtar
  • 1 stor purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 2 msk dill, klippt
  • Äggstanning
  • 125 g Cantadou färskost, chili/paprika
  • 1 ½ dl mjölk eller mellangrädde
  • 3 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, med mjölad hand. Låt pajen stå i kylen, ca 30 minuter.
    3. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, 10 minuter.
    4. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk. Lägg den i pajskalet och fördela kräftstjärtarna över. Strö över dill.
    5. Vispa samman färskosten med mjölken och sedan med äggen. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen i 225° , ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sandrakenttala 10 januari 2010

    lätt o gott..

    Brosborg 19 augusti 2010

    Det står tyvärr inte vad man ska göra med paprikan. Jag antar att den ska fräsas en stund tillsammans med purjolöken?

    halen6966 19 augusti 2010

    Oj då!! Men du har helt rätt, den ska fräsas med purjolöken. Mvh Helén

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben