Små kantarell- och kräftpajer

Serverar: 4 portioner

Kräftor, kantareller och Västerbottensost- kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 50 g smör
  • 1½ msk vatten
  • Fyllning
  • 2 salladslökar
  • 50 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 8 kräftstjärtar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 stort ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kräftbuljong
  • Dekoration
  • Rucolasallad
  • Dill
  • 8 kräftstjärtar
  • 8 mazarinformar i aluminium
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tlls en degboll bildas.
    3. Ta upp och rulla ut degen till en rulle. Skär den i 8 bitar och rulla dem i mjöl. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt i kylen ca 15 minuter.
    4. Skiva och stek ansade kantareller i smör i en stekpanna tills svampen får fin färg. Hacka och stek löken. Fördela i formarna.
    5. Hacka 8 kräftstjärtar och lägg ovanpå tillsammans med hackad dill.
    6. Vispa samman ägg, grädde och kräftbuljong i en skål och skeda över fyllningen i formarna.
    7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna något. Dekorera med rucolasallad, dill och en kräftstjärt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben