Familjens kräftpaj

Serverar: 6 portioner

Med Västerbottensost och finhackade dillkronor i pajdegen. Lite utöver det vanliga, familjens favorit.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl riven Västerbottensost
  • 2-3 finhackade dillkronor
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Kräftstjärtar i lag, 170 g avrunnen vikt
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Några dillvippor till dekoration
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter.
    2. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º.
    3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, dill och kryddor.
    4. Bottna pajskalet med väl avrunna kräftstjärtar och häll över äggblandningen. Toppa med riven Västerbottensost.
    5. Grädda i 225º i 25-30 minuter.
    6. Dekorera med dillvippor.
    7. Serveras som tillbehör eller som ensamrätt tillsammans med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben