Kräftpaj med saffran

Serverar: 4-6 portioner

Knaprig paj med härlig fyllning med smak av saffran.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 fänkål, ca 300g
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag á ca 170 g avrunna kräftstjärtar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 paket saffran, ½g
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl västerbottensost
  • Garnering
  • ½ citron
  • 1 liten rödlök
  • Några máchesalladsblad
  • Instruktioner

    1. Kör vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör degen ytterligare några sekunder. Tryck ut den i en pajform ca 28 cm i diameter. Låt vila kallt 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Ansa och skiva fänkålen tunt. Fräs den i smör i en stekpanna, den ska bli mjuk. Lägg den i det förgräddade pajskalet.
    4. Låt kräftstjärtarna rinna av. Lägg dem i pajskalet, spara 1 dl till garnering. Vispa ihop ägg, mjölk, saffran, fänkålsfrön, salt och peppar. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.
    5. Grädda ca 30 minuter.
    6. Skiva citron och rödlök tunt. Garnera pajen med kräftstjärtar, citron, rödlök och máchesallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben