Grön lax med Sauce Verte

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod lax som man aldrig tröttnar på.

Ingredienser

  • 1 kg lax
  • 1 citron
  • 1 msk salt
  • 3 dl kryddgrönt (dill, persilja och gräslök)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk senap
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Sauce Verte
  • 1 pkt hackad spenat (150 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Laxen: Dela laxen mitt itu på längden och bena ur. Lägg skinnsidan nedåt i ugnsfast form. Pressa citronen över laxen och salta. Låt fisken stå och dra i 15 min. Klipp det gröna och lägg på. Lägg folie över och ställ in i ugnen på 200 grader i 20-30 min. Vispa grädden lite löst, blanda i senap och peppar. Ta bort folien och häll grädden över laxen. Sätt tillbaka in i ugnen på 225 grader i 15-20 min.
    2. Såsen: Tina spenaten och krama ur allt vätska. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Låt stå kallt en stund före servering.
    3. Servera gärna med sparris och pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben