Grön papayasallad med nötkött

Serverar: 1 portioner

Energi 376 kcal Fett 9 g Protein 19 g Kolhydrat 59 g Fibrer 10 g

Ingredienser

  • 50 g stekt oxfilé (eller struts)
  • 2 tsk fivespicekryddor
  • Färsk koriander
  • Färsk mynta
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • ¼ msk chilisås
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 300 g grön papaya (eller grön mango alt. urkärnad gurka)
  • 50 g morot
  • 10 g jordnötter
  • Limesaft
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor och vänd det i fivespicekryddorna. Låt köttet stå i 10 minuter.
    2. Skölj koriander och mynta och dela i bitar.
    3. Blanda fisksås med vinäger, socker och chilisås och smaka av med urkärnad och hackad chili, finhackad vitlök, hackad schalottenlök och ev. limesaft.
    4. Skär grön papaya i strimlor, skala och riv morot och blanda det i marinaden tillsammans med hälften av örtkryddorna.
    5. Lägg på köttet och strö över grovhackade jordnötter och resten av örtkryddorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben