Grönkålspaj med ost

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • Eller 1 1/2 dl grahamsmjöl + 1 1/2 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kallt, eller margarin
  • Fyllning
  • 500 g grönkål, färska blad, eller 500 g fryst
  • 1/2 påse rostade mandelspån
  • 2 dl lagrad ost, riven, t ex cheddar
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Riven muskot
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt den stå kallt minst 15 minuter. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.
    2. Repa bladen från grönkålen och koka dem mjuka. Pressa vätskan ur kålen och hacka den. Eller tina fryst kål och pressa ur vätskan.
    3. Strö lite av mandeln över pajskalet.
    4. Lägg i kål och ost och krydda med lite salt, peppar och muskot.
    5. Vispa samman crème fraiche, ägg, resten av saltet och lite peppar och bred ut det över kålen.
    6. Strö över resten av mandeln.
    7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben