Grönkålspesto

Grönkål, spenat, nässlor, basilika, maskros...man tagar vad man haver!

Ingredienser

  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl valnötter, pinjenötter, hasselnötter eller solrosfrön
  • 4 dl (ca 100 g) grovt hackad grönkål
  • ca. 3 dl riven parmesan (eller annan lagrad hård ost)
  • 1-2 dl oliv- eller rapsolja (gärna kallpressad)
  • 1 dl varmt vatten
  • Peppar
  • ev. en skiva bröd typ formfranska
  • Instruktioner

    Börja ev. med att rosta nötterna i en torr panna för ännu godare smak. Mixa sedan vitlök och nötter i matberedare. Lägg i grönkål och ost. Mixa allt till en torr gröt. Späd med olja och vatten till en smidig konsistens,använd ev. brödet som konsistensgivare. Peppra till önskad smak. Håller ca. en vecka i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben