Pasta med grönkålspesto

Serverar: 4 portioner

Alla älskar en snabb och enkel pestopasta. Den här får en fylligare och kraftfullare smak tack vare mumsig och nyttig grönkål. Vill du ah en mildare smak på grönkålen kan du förvälla bladen några minuter i kokande vatten först. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

  • Pasta för 4 personer, eventuellt glutenfri
  • Grönkålspesto
  • 400 g grönkål
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • ½ citron, saften
  • 2 tsk agavesirap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl vatten
  • Eventuellt 1 dl riven smakrik ost, t ex mjölkfri
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 msk rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Grönkålspesto: Riv av bladen från grönkålsstjälkarna. Släng ner i en matberedare tillsammans med basilika, vitlök, solrosfrön, citronsaft, agavesirap, olja, vatten och ost. Mixa till en slät pesto. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda peston med pastan. Servera tillsammans med hackade soltorkade tomater och rostade pinjenötter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben