Grönkålspesto

Serverar: 6-8 portioner

Så norrlänning jag är har jag lärt mig tycka om grönkål sedan jag flyttade till Halland. Denna pesto är verkligen god.

Ingredienser

  • 2,5 dl hackad förvälld grönkål eller 200 gr fryst hackad grönkål
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • 1 dl smör, smält
  • Salt
  • Svarpeppar
  • Instruktioner

    1. Förväll den färska eller tina den frysta grönkålen och krama ur vattnet ordentligt. Lägg grönkål, lök, mandel och ost i en matberedare/mixer. Kör till en jämn massa och späd med smöret, lite i taget, medan maskinen är igång. Smaka av med salt och peppar.
    2. Tips: Värm försiktigt efter att peston stått i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben