Knapriga grönsaker som marineras i örter och vinäger, serveras ofta i italienska hem. Servera fatet som en läcker entrérätt.
Ingredienser
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl vatten
5 dl vitvinsvinäger
1/4 strösocker
1 morot
2½ dl blomkålsbuketter
2½ dl champinjoner
150 g ansad sparris
1 liten gul squash
1 liten aubergine
½ röd paprika
6 ssalladsblad av bladsallad
1 msk hackad persilja
Instruktioner
- Skala och halvera lök och vitlök. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök och vitlök på medelvarm platta. Sänk värmen och sjud ca 4 minuter.
- Skala, skölj och skär moroten i 7-8 cm långa stavar och lägg dem i vinägersåsen. Sjud i 2 minuter. Ansa, skölj och dela blomkålen i små buketter. Borsta svampen och dela den i fjärdedelar. Låt kål och svamp sjuda med i 2 minuter.
- Ansa, skala och skölj sparris, squash, aubergine och paprika. Skär squash, aubergine och paprika i 7-8 cm långa stavar, lägg dem i kastrullen och låt dem sjuda med i ytterligare 2 minuter.
- Ta upp grönsakerna med en hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Häll ut kokspadet. Låt grönsakerna svalna, täck tallriken med plastfolie och sätt in i kylskåp. Låt kylas minst 1 timme före servering.
- Lägg en bädd av salladsblad på ett serveringsfat. Arrangera grönsakerna i grupper och strö över hackad persilja. Servera.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Låter jättegott, ska pröva det.