Penne antipasto

Serverar: 4 portioner

Ljuvliga smaker av grillad zucchini, aubergine och soltorkade tomater gör det här till en oförglömlig pastarätt.

Ingredienser

  • 1 liten aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 12 tunna skivor salami
  • 400 g pasta, t ex penne
  • 1 l ruccolasallad
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • Instruktioner

    1. Dela auberginen på längden och skiva den. Skär zucchinin i tunna skivor på diagonalen. Hetta upp en teflongrillpanna på medelvärme.
    2. Pensla auberginen och zucchinin med 1 msk av oljan och grilla dem i pannan två minuter på varje sida tills gyllene och mjuka. Lägg aubergine- och zucchiniskivorna och soltorkade tomater i en stor skål.
    3. Grilla salamiskivorna cirka en minut på varje sida tills de börjar bli9 krispiga och blanda dem med grönsakerna i skålen.
    4. Lägg pastan i kokande saltat vatten och låt koka 8-10 minuter tills al dente. Låt rinna av väl och blanda ner pastan med grönsakerna i skålen.
    5. Tillsätt ruccola, resten av oljan och parmesanost och blanda väl. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben