Grönsakslasagne

Serverar: 4 portioner

Fräscht med grönsaker i lasagnen nu när man behöver färger efter vinterns bleka dagar.

Ingredienser

  • 16 gröna lasagneplattor
  • 2 morötter, tärnade
  • 1/2 squash, tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 1/2 riven lagrad ost
  • Olivolja
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja göra en béchamelsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Stäng av plattan och låt detta dra i ett par minuter. Rör om då och då, för att undvika att det bränner fast eller att det blir brunt. Tillsätt mjölken under omrörning, salta och peppra. Låt detta sedan småkoka 10-15 minuter.
    2. Fyllning: Fräs morötter, squash, lök, paprika och vitlök i olivoljan. Grönsakerna ska inte bli helt mjuka.Salta och peppra. Häll i béchamelsåsen och blanda. Lägg lasagneplattorna i botten på en smord ugsfast form. Varva med såsen. Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll över en skopa sås. Strö avslutningsvis över detta med riven ost. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter. Låt lasagnen sedan stå för att "stabba" sig 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben