Grönsakslasagne med pesto
En lasagne som kommer lastad med grönsaker och mängder av smak! Tomatsåsen är lagom het och kryddad med pesto. Tomatsås och majs utgör stommen i fyllningen, en gräddig sås blir härligt krämig i mitten och det hela toppas med ost. Med färska plattor går det snabbare i ugnen också.
Ingredienser
2 morötter
2 msk olja
500 g krossade tomater med chili
500 g passerade tomater
1 dl vatten
1 tsk strösocker
½ dl pesto
Salt
Peppar
2 dl crème fraiche
½ dl mjölk
400 g färska lasagneplattor
340 g majskorn
2 dl riven ost
65 g ruccola
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 225°C.
- 2. Skala och riv morötterna fint. Fräs dem någon minut i oljan och rör ner krossade och passerade tomater, vatten och socker. Låt det koka ca 5 minuter på svag värme. Rör ner peston och smaka av med salt och peppar.
- 3. Blanda crème fraiche med mjölken.
- 4. Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås och avrunnen majs. Bred ut crème fraichen på ett lager i mitten. Toppa med tomatsås och ost.
- 5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- 6. Servera lasagnen med ruccola.
- Näringsvärde per portion
Energi: 1987 kJ / 475 kcal
Protein: 17,4 g
Kolhydrat: 55,3 g
Fett: 18,5 g
Liknande recept
Kommentarer (0)