Grönsakslasagne med pesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En lasagne som kommer lastad med grönsaker och mängder av smak! Tomatsåsen är lagom het och kryddad med pesto. Tomatsås och majs utgör stommen i fyllningen, en gräddig sås blir härligt krämig i mitten och det hela toppas med ost. Med färska plattor går det snabbare i ugnen också.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • 500 g krossade tomater med chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • ½ dl pesto
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 340 g majskorn
  • 2 dl riven ost
  • 65 g ruccola
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. 2. Skala och riv morötterna fint. Fräs dem någon minut i oljan och rör ner krossade och passerade tomater, vatten och socker. Låt det koka ca 5 minuter på svag värme. Rör ner peston och smaka av med salt och peppar.
    3. 3. Blanda crème fraiche med mjölken.
    4. 4. Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås och avrunnen majs. Bred ut crème fraichen på ett lager i mitten. Toppa med tomatsås och ost.
    5. 5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
    6. 6. Servera lasagnen med ruccola.
    7. Näringsvärde per portion Energi: 1987 kJ / 475 kcal Protein: 17,4 g Kolhydrat: 55,3 g Fett: 18,5 g

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben