Grönsakslasagne med keso

Serverar: 6 portioner

En härligt god lasagne med massor av grönsaker och rotfrukter är en god vegetarisk huvudrätt. Den passar också bra på buffébordet.

Ingredienser

  • 16 lasagneplattor
  • 1 morot
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 burk keso, 500g
  • 100 g färska champinjoner
  • Béchamelsås
  • 100 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Tomatsås
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd spansk peppar
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 kvist oregano
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • Smör att steka i
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Béchamelsås: Koka upp mjölken. Smält smöret, ta av det från värmen och blanda ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget. Låt koka minst 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
    2. Tomatsås: Skala och finhacka morot, selleri och lök, skiva vitlök och finhacka chili. Fräs hacket i olivolja, häll i tomaterna och låt såsen sjuda i 20 minuter. Krydda med salt, peppar, vinäger och socker och låt den koka ytterligare 10 minuter. Mixa såsen.
    3. Sätt ugnen på 200°.
    4. Dela champinjonerna och fräs dem i smör.
    5. Skala moroten och strimla den och zucchini och paprika. Fräs det i olivolja.
    6. Lägg lasagneplattor i bottnen på en smord, ugnssäker form.
    7. Varva lasagneplattor, såser, keso, svamp och grönsaker, avsluta med ett lager lasagneplattor och en skopa béchamelsås.
    8. Strö över ost och grädda i ugn i 45 - 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben