Grönsakslasagne med spenat

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Det bästa receptet hittills. Uppnått efter många provlagningar och tester på den tålmodiga familjen.

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800 g krossade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 450 g fryst bladspenat
  • 500 g Keso
  • 250 g crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk flytande margarin
  • 18 lasagneplattor
  • 250 g riven ost
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft.
    2. Tomatsås: Skär paprika, morot, gul lök och vitlök i små tärningar. Fräs dem i olivoljan i en gryta utan att de får stekyta. Tillsätt krossade tomater, oregano och buljongtärningar. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    3. Spenatröra: Tina fryst spenat i en teflonpanna med höga kanter. När vattnet kokat bort tillsätts flytande margarin. Fräs på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt Keso och crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    4. Varva tomatsås, lasagneplattor, spenatröra och ost i en smord ugnsform med måttet 20X30 cm. avsluta med ost. Häll mjölken runt kanterna
    5. Grädda i ugnen i 30-40 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och plattorna är mjuka om man känner med en potatissticka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben