Grönsakspaj

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • Deg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 gram smör eller margarin
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 300-400 gram färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 6-7 soltorkade tomater i vitlöksmarinad + 1-2 msk av marinaden
  • 1-2 krm sambal oelek
  • ½ förpackning Creme Bonjour kantarell
  • 1 dl kesella
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Chilipulver
  • Riven ost, vällagrad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Gör i ordning degen och tryck ut i en form. Förgrädda 10 minuter i 225 grader. 3. Hacka löken, skiva champinjonerna, strimla tomaterna och skär paprikorna i småbitar. 4. Stek grönsakerna i lite smör. 5. Tillsätt marinaden från tomaterna, mjukosten och kasellan. Låt allt bli varmt. 6. Tillsätt buljongtärning och sambal oelek. 7. Smaka av med kryddor. 8. Låt röran puttra några minuter 9. Häll upp i det förgräddade pajskalet och strö över riven ost. 10. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben