Färgglad grönsakspaj

Serverar: 4-6 portioner

En grön paj som kan ätas som den är eller med en god tomatsallad till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 250 g fryst bladspenat
  • 3 paprikor i olika färger
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl riven ost, gratäng
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter).
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
    4. Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska.
    5. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor.
    6. Blanda i grönsakerna och osten.
    7. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
    8. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
    9. Tips! Du kan dra ner på saltet till 1 tsk. Byt osten till feta ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gladasofie 28 februari 2011

    Otroligt god! Den gjorde succé på min 30årsfest!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben