Grönsakspaj

Serverar: 4 portioner

Vegan

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • 2-3 msk vatten
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri (ca 150 g)
  • 1 purjolök
  • 1 squash (ca 250 g)
  • 1 msk olja
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • (2 dl riven ost)
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, smör eller margarin och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och hacka snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Grädda i 225°C, ca 15 minuter. Skala morötter och rotselleri. Skölj och ansa purjolöken. Skölj squashen. Riv alla grönsakerna grovt, gärna med hjälp av matberedarens grova rivskiva. Fräs allt det gröna i olja i en stekpanna. Häll över grönsaksbuljong. Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar. Låt fräset puttra ett par minuter tills nästan all vätska kokat in. Häll grönsaksfräset i pajskalet och strö över riven ost. Grädda pajen i 250° C, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben